Project Burgerhart
Word vrijwilliger en help mensenlevens redden! We zijn op zoek naar mensen die willen deelnemen aan het project Burgerhart. Als vrijwilliger kunt u worden ingezet voor hulp bij reanimatie in uw buurt. Daarmee kunnen veel mensenlevens gered worden en wordt de gemeente ‘hartveiliger’. Heeft u nog geen reanimatiediploma,  dan verzorgt de gemeente Sittard-Geleen voor u een opleiding.                                                                                            

 

Voor wie?                                                                                                                                                                      Woont u binnen de gemeente Sittard-Geleen, dan kunt u deelnemen aan dit project. Voorwaarde is wel dat u voor het grootste gedeelte van het jaar binnen de gemeente aanwezig bent (wonen en werken). Ook bent u in het bezit van een mobiele telefoon.                    

 

6-minuten zones
De gemeente is ingedeeld in veertig denkbeeldige cirkels. Deze cirkels staan voor 6-minuten zones. Vrijwilligers in deze cirkel kunnen zo binnen zes minuten bij een slachtoffer ter plaatse zijn. In het midden van iedere cirkel bevindt zich een defibrillator (AED) die bij de reanimatie gebruikt kan worden. Dit scheelt kostbare tijd bij behandeling van een slachtoffer in afwachting van de ambulance. Binnen iedere cirkel zijn we op zoek naar 30 tot 50 vrijwilligers die zich aan willen melden als AED hulpverlener binnen het burgernoodhulp systeem.

Het is geen probleem als u nog geen reanimatiediploma heeft. U wordt opgeleid.
                                                                                                                                                                                Meer Meer weten over hartreanimatie? >> http://www.6minuten.nl/                                                                                                

 

Hoe werkt het?
Na afronding van de opleiding bent u in het bezit van een reanimatiediploma. U mag zich dan als burgerhulpverlener registreren. Is er een hartstilstand binnen uw cirkel, dan wordt altijd 112 gebeld. De meldkamer stuurt dan twee ambulances naar de plaats van het ongeval. U en andere burgerhulpverleners ontvangen een SMS bericht. Een aantal krijgt de opdracht naar het slachtoffer te gaan om te reanimeren. Anderen krijgen de opdracht om de dichtstbijzijnde AED te halen en naar het slachtoffer te gaan. Dit SMS bericht wordt naar meerdere hulpverleners tegelijk gestuurd. Zo is de kans groter dat een van hen in de gelegenheid is om hulp te bieden en er dus niet alleen voor staat.                                                                                                                                                                      

 

Meer info
Voor meer informatie kunt u mailen naar maurice@aedsolutions.eu     

                                                                               jeu.renkens@sittard-geleen.nl.